Not Your Typical Single

Not Your Typical Housewives. Ja, deze blog moet ik volgen want als er iets is wat ik zeker niet ben, dan is het wel een typical housewive. Ik moet mezelf verplichten om op een vaste dag te kuisen, een keukenprinses ben ik zeker niet, shoppen vind ik verschrikkelijk maar om het nog helemaal te toppen ben ik 26 jaar en SINGLE.

Ik weet niet wat voor beeld mensen hebben van iemand die single is maar volgens mij ziet het er ongeveer zo uit: huilend met een vetkop in een dekentje gewikkeld in de zetel met een warme tas chocomelk en 5 katten op haar schoot.

Het is een wilde gok die ik afleid uit de reacties van (on)bekenden aan wie ik vertel dat ik single ben en alleen woon. Laat ik jullie even duidelijk maken dat dit NIET zo is. Of toch niet elke dag, en zeker niet met warme chocomelk (geef mij maar een wijntje) ;).

Happy Single?

Niet altijd happy nee maar wie is dat wel? Het ergste aan single zijn voor mij, zijn eigenlijk de reacties van de anderen. Ik denk dat ik voor alle singles kan spreken dat familiefeesten niet altijd een pretje zijn. De opmerkingen die je daar elke keer weer opnieuw mag aanhoren beginnen écht wel afgezaagd te worden. ‘Seg, er is nog plaats voor een extra stoel he.’ ‘Wanneer neem jij nu eens een vriend mee?’ ‘Allee, gij zijt toch een schoon kind, ik snap echt niet dat gij nog altijd geen vriend hebt.’. Maar de reactie die voor mij alles slaat:

‘Seg, een vriendin mag ook he! Wij oordelen niet.’ 

Prins op het witte paard

Buiten familiefeesten krijg ik nog meer opmerkingen en zéér goede raad. Momenteel ben ik bijvoorbeeld op zoek naar een appartement. Hoeveel keer ik dit niet te horen heb gekregen: ‘Eigenlijk zou je beter met 2 zijn om een appartement te kopen, dan kan je een duurder appartement nemen.’ Bedankt Captain Obvious voor de goede raad, ik kus wel ergens een kikker waarmee ik dan een kasteel koop.

Ohja ook fijn dat iedereen denkt dat als je single bent, je CONSTANT wanhopig op zoek bent naar een lief. Wanneer er ook maar ergens één jongen rondloopt krijg je al snel te horen.’En? Is dat niet iets voor u?’. Of als je bijvoorbeeld een voetbalmatch volgt ‘jaja, geeft uw ogen maar de kost!’. Of nog iets fijn om te horen ‘Voor uw verjaardag geef ik u een account op een datingsite cadeau.’.

De opmerkingen, grapjes en vragen zijn waarschijnlijk goed bedoeld maar even alle gekheid op een stokje: er is echt niets mis met single zijn.

Oké, het heeft af en toe zijn nadelen. Voor mij persoonlijk is dat thuiskomen in een leeg huis na je werk of na het uitgaan. Ook samen op reis gaan is iets wat ik wel mis.

Elk nadeel heeft een voordeel

Maar toch kan ik iedereen aanraden om even single door het leven te gaan.

✦ Doen en laten wat je wil. Je hoeft je aan niemand te verantwoorden.

✦ Zelfstandig leren zijn doordat je verplicht wordt om zowat alle taken zelf te doen.

✦ 100% me-time waardoor je jezelf helemaal leert kennen.

✦ Je krijgt tijd om zelf te beslissen welke richting je uit wilt gaat in je leven.

Klinkt niet slecht, toch?

 

Gastblog geschreven door Leni Van Mechelen

Quote being single, superwoman