Wat belooft het?

Dit concealerpalet met 5 kleuren belooft om je imperfecties 24 uur lang te camoufleren. Het moet een totale dekking bieden met een volmaakt gelijkmatige teint. Correctie op maat zonder maskereffect voor maximaal comfort.

Je zou een perfecte camouflage moeten kunnen verkrijgen in 2 stappen!

✦ Stap 1: bedek je imperfecties met de juiste tint.

✦ Stap 2: breng daarover foundation aan

Waarvoor dient het?

De beige tinten dienen voor het wegwerken van wallen, littekens, vlekken, puistjes enzovoort. Het paars corrigeert verkleuringen en doet een doffe huid weer stralen. Groen moet de rode vlekken neutraliseren.
Op de site van L’Oréal staan nog heel wat handige tips om het palet te gebruiken zoals na een lange nacht of bij een katertje, ze noemen het dan ook netjes ‘de vermoeide teint’.

Ik ben wel eens benieuwd, tijd om het uit te testen!

✦ STAP 1: naturel

Ik reinig mijn gezicht volledig zodat ik een gezonde basis heb om mee te starten. Je ziet me hier dus zonder make-up of fotofilter. Dit ben ik, volledig naturel, puur natuur!

✦ STAP 2: camoufleren

Ik camoufleer mijn wallen door de beige tinten aan te brengen onder mijn ogen.
Met de paarse tint ga ik over mijn jukbeenderen in de hoop dat ze minder dof zijn en iets meer zullen oplichten. Hopelijk creëer ik zo toch wat meer kaaklijn.
En het groen heb ik nodig om de roodheid aan mijn neus, kin en voorhoofd weg te werken. Ja, ik heb nu eenmaal een vettige T-zone waar puistjes snel hun weg in vinden. Ik merk echter wel dat het product vrij vettig is (waardoor het wel vlot op mijn gezicht smeert) maar gezien mijn eigen vettige huid, hoop ik maar dat er morgen geen extra puistjes op mijn gezicht staan. Fingers crossed dus!

✦ STAP 3: foundation aanbrengen

Ik gebruik de foundation die ik altijd gebruik (Bourjois 24h effect) en vermeng deze met de verschillende camouflagetinten. Het gaat niet overal even gemakkelijk en vooral met de groene kleur heb ik moeite om het mooi vermengd te krijgen, misschien heb ik toch wat teveel camouflage aangebracht? Ik merk dat ik meer foundation nodig heb dan anders. Ik hoop maar dat dit er niet voor zorgt dat ik morgen meer verstopte poriën heb…

✦ STAP 4: afwerken

 

Van hieruit kan ik de rest van de make-up aanbrengen: fixatiepoeder, blush, wenkbrauwpoeder, oogschaduw, oogpotlood, mascara, lipgloss…

 

Hot or Not?

Op de foto’s ziet het er eigenlijk best goed uit en als je kijkt naar de foto van ‘voor & na’ is het zeker een verbetering. Maar ik merk toch wat minpuntjes op. Met een bepaalde lichtinval krijg ik soms een grauwe, ietwat grijze ondertoon. Vooral aan mijn kin merk ik -en ook mijn vriend- dat op! Verder heb ik meer foundation op dan anders waardoor ik er in het daglicht toch als een ‘schminkpop’ uitzie. Ik ben echt zo’n afgepoeierd poppemieke dus dat beloofde ‘geen maskereffect’ is wel degelijk nog aanwezig. Sorry L’Oréal…
Ik merk wel dat ik minder shiny ben en dus minder glim, voor een fotoshoot zou dat dus perfect zijn!
De donkere kringen onder mijn ogen zijn wel minder aanwezig maar ik vind dat mijn MAC-concealer meer voor me doet dan dit L’oréal palet. Voor €19,90 ben ik dus eigenlijk niet zo heel erg enthousiast…

Toptip!

Ik testte wel meteen ook mijn nieuwe lipgloss uit en daar ben ik echt SUPERFAN van! Ik gebruikte Lip Silk Sheer Gloss -color fearless – van Victoria Secret! Het smeert mooi, plakt niet, de kleur is prachtig en het blijft heerlijk zitten. En voor maar €12,30 een echte topper dus!

Wake up & Makeup