Ik sta op en waggel met m’n slaapkop naar de badkamer, knip het licht aan en schrik me een ongeluk. Een enorme puist pronkt op m’n kin. ‘Puist’ is in dit geval een gigantisch understatement… Het lijkt wel of ik een tweede hoofd aan het kweken ben. Nog nooit heb ik zo’n groot exemplaar gezien 😳.

Het is niet zo’n rood ontstoken geval, maar wel een glazige bult onder mijn huid. Steenhard en echt wel pijnlijk. Ik google (uiteraard) meteen wat je daaraan kan doen en eigenlijk is iedereen het erover eens: Afblijven!

Sure 🙄 Dan kennen ze mij nog niet! Geen haar op mijn hoofd(en) dat eraan denkt om dat ding er rustig te laten zitten. Die puist gaat eraan, punt. Veel gepor, getrek en geduw later en mijn nieuwe vriend geeft echt geen kik. Dan maar het grove geschut erbij halen! Ontsmettingsmiddel, watjes en… een naald.

Slecht idee Lynn… heel slecht idee. De gevoelige lezers zal ik de details besparen maar laat ons zeggen dat ik het 10 keer erger heb gemaakt.

Vier dagen later is de puist er nog steeds: gigantisch, dik, rood en ontstoken. Geen zalfje, concealer of foundation kan zo’n geval verstoppen dus ik heb me maar bij zijn aanwezigheid neergelegd. Oh en mijn zus heeft hem ook een naam gegeven. Edgard 😕 

Puist kin lippen

FML.