Brunette

Als brunette ben ik gezegend met lichaamshaartjes die allesbehalve onopvallend aanwezig zijn. (Lees: ik ben harig.) Ik pluk dan ook regelmatig mijn wenkbrauwen (want oh my lord, hoe snel groeit dat terug 😒) en ik epileer mijn benen met zo’n epileermachientje. Voor mijn bikinilijn en oksels hou ik het bij het good old scheermesje want mijn pijngrens is belachelijk laag en ik bespaar me liever die trauma’s. Althans, tot voor kort…

Briljant idee…

Het is winter en dan word ik lui wat mijn beauty-ritueel betreft dus het gebeurt wel eens dat ik een onderhoudsbeurt oversla en terugkeer naar mijn harige toestand. Zo was het ook onlangs toen een golf van schaamte me overviel en ik besloot het eens grondig aan te pakken. Ik haalde m’n machine boven en kreeg mijn meest briljante idee ooit: “ik ga mijn oksels epileren’. Op google vond ik handige tips en de waarschuwing dat het de eerste keer wel wat pijn kan doen. Och, ik doe mijn benen altijd zo dus hoe erg kan zo’n okseltje dan zijn?

FOR THE LOVE OF GOD, probeer dit NOOIT 😱! Ik heb de buurt bijeen gebruld. Elke uitgetrokken haar voelt als een blikseminslag met een bijensteek en hete tabasco. Die waarschuwing op internet is de understatement van de eeuw. ‘Het doet wel wat pijn’, mijn gat! Eerder: ‘Doe dit niet want je gaat 17 keer dood per oksel’.

…met hilarische gevolgen

Ik kan dan niet goed tegen pijn, maar ben wel een doorzetter dus ik heb m’n beide oksels helemaal geplukt met dat ding. Ze zagen knalrood en brandden als gek. Ik heb nog twee uur als een debiel met mijn armen in de lucht rondgelopen omdat het anders te zeer deed. (Beeld je dit even in 😂) Uiteraard moest ik dit meteen delen met Iris, die me voor gek verklaarde dat ik dat überhaupt overwogen heb. Gelukkig heb ik er dankzij haar iets kouds op gelegd en kon ik nadien mijn armen weer laten zakken. 😅

Het resultaat is die foltering voor mij absoluut niet waard dus ik hou het bij mijn scheermesje. Ik ben wel benieuwd wat jullie ervaringen zijn en of jullie tips voor me hebben! Laat ze hieronder dan zeker achter en dan laat ik weten hoe het ging 😉