De belangrijkste to do’s deed ik tijdens mijn eerste trip naar NY met de “New York Pass”. Met deze pas kan je binnen bij de belangrijkste trekpleisters en kan je zelfs soms voorsteken via de ‘fast track’. Als je voor een eerste keer de stad wil verkennen, is dat zeker een aanrader! Maar al die must-see-plekjes kosten ook wel een pak geld. Damn, big spender Iris moet deze keer toch iets zuiniger zijn. Mèh.

5 Gratis to do’s op een rijtje!

Maar er zijn dus ook topdingen te doen én te zien die helemaal NIKS extra kosten, waaronder zelfs een paar hotspots! Ik zet voor jullie mijn 5 favo’s even op een rijtje…

✦ Brooklyn Bridge

Geen citytrip naar NY zonder een bezoekje aan deze plek. Neem de metro tot in Brooklyn en passeer eerst even bij Jane’s Carousel. Een idyllische plek van waaruit je een prachtig zicht hebt op de stad en de brug. Wandel vervolgens over de brug in de richting van New York! Zo heb je steeds het beste zicht en moet je er maar 1 keer over.

✦ The World Trade Center Site

Wandel ineens door van de Brooklyn Bridge naar dé plek die verder weinig uitleg vraagt. Op deze plek is iedereen stil en sereen vanuit een respect voor de gebeurtenissen van 9/11. Het doet wat met een mens om daar ineens op de plaats zelf te staan… Beetje vreemd wel dat vlak naast Ground Zero een nieuw shopping center staat maar architecturaal is dit gebouw zeker de moeite waard om naar te gaan kijken!

Ground Zero

Ground Zero

Shopping Center

Shopping Center

✦ Dylan’s Candy Bar

Zeg niet zomaar snoepwinkel tegen Dylan’s Candy Bar aan Upper East Side. Drie verdiepingen pure nostalgie! De winkel is fantastisch ingericht en de muziek past er helemaal bij. Het is een totaal-ervaring die je zó vrolijk maakt! Ik voel me als een kind in een snoepjeswinkel 😉

✦ Kabelbaan naar Roosevelt Island

Als je buiten staat met een zak vol snoep, zie je links meteen de kabelbaan op het einde van de straat. Met je metrokaart kan je met de kabelbaan naar Roosevelt Island. Lijkt wel een attractie (zo hoog!) maar je hebt een prachtig zicht op de skyline!

✦ High Line Park

Een verhoogd stadspark op een oude spoorlijn. Je wandelt letterlijk hoog boven in de stad en overal zijn gezellige plekjes om te zitten, luieren, zonnen, …  De omgeving is nog volop in ontwikkeling maar zelfs nu al is het the place to be!

En je krijgt van mij ook de beste eetadresjes op een rij! Lekker eten voor een betaalbare prijs doe je hier…

✦ Applebee’s

Ontbijten op z’n Amerikaans met échte Pancakes! Calorieën tellen is bij deze wel écht verboden…

✦ John’s Pizzeria

Dé beste pizza OOIT! Bestel 1 pizza per twee en vraag elk om een halve pizza te beleggen! En dan nog krijg je het volgens mij nooit op…

✦ Ellen Stardust Diner

Obers die het op Broadway willen maken en zingen tussen het bedienen door in de hoop zo ontdekt te worden. Lekkere Amerikaanse sfeer, zeker te doen als je het Broadway-gevoel wil ervaren!

✦ Pretzel On The Go

Op elke hoek staan wel kraampjes met hotdogs en snacks! Kies voor de zoute pretzel, it’s to die for!!! Njomnjomnjom…

✦ Bill’s Bar & Burger

Tafelkleed met ruitjes, sport op de tv’s en de beste burgers! Kies de slices (3 kleine hamburgers) of de taco’s, you will love it!

Money Money Money

En heb je toch geld over door al die gratis dingen, doe dan zeker een Broadway musical. The Lion King is een topper!!! Een ervaring die je met niets kan vergelijken. Het kost een pak geld but it’s worth every penny!

En vergeet vooral toch ook niet om te gaan shoppen! Want een citytrip is niets zonder een dagje shoppen, right girls?

New York is always a good idea