We geven het een kans, we gaan nog eens sporten

Deze week ging ik nog eens sporten, hop naar de tweede proefles ‘fatburning’. Eigenlijk is er maar één proefles (en die had ik al gebruikt) maar als ik dan toch moet lopen, dan loop ik er alvast de kantjes af.

Een les van één uur bestaat uit vijf delen met tussenpauzes van 20 seconden om snel wat te drinken, stilstaan is uit den boze. Na 7 minuten sta ik al stil. IK GA DOOD.

De kleine dikke leraar (je leest het goed: klein-dik-leraar-fatburning) komt even checken of ik nog wel kan lachen. Misschien is het eerder te doen om de tijger (lees:poes) die op mijn T-shirt staat. *Miauwkes*

Ondanks de les eigenlijk ‘enkel dames’ is, staat er toch een meneer voor mij. Of is het toch een vrouw? Misschien is ‘hij’ ooit ‘zij’ geweest. Ik ben in de war. Zo te zien aan de bewegingen hij/zij ook.

We zijn halfweg

Maar hey, niet stilstaan en blijven bewegen! Op de grond, springen, lopen, step touch, grapevine, boksen tot paardje ju met de lasso. Geen grap.

‘Nog fijf e’ meldt mijn slanke voorbeeldleraar (ahum) me. Ik moet de oefening dus nog 5 keer uitvoeren. Ik dacht dat het na 40 keer rechts nu ook 40 keer links zou moeten. Verkeerd gedacht, links doen we maar 25 keer. Niet verschieten dus als ik binnenkort een gespierdere rechterbil heb.

Halfweg de les ben ik al twintig keer dood gegaan maar ik blijf doorgaan. Daar zorgt de muziek wel grotendeels mee voor! Boenken zoals aan de botsauto’s op de kermis en dat zelf gemixt door de leraar.

Ik heb me echt in het zweet gesport en alles gegeven (of toch bijna alles) maar mijn neus kon ruiken dat anderen zich nog harder in het zweet hadden gewerkt. Er hangt zelfs een scheetgeurtje, iemand die zich wel erg ontspannen voelde. Ik was het niet.

Voor herhaling vatbaar?

En waarom wil ik dat toch elke week gaan doen? Omdat ik er even tussenuit ben samen met een vriendin en we elkaar zo wekelijks toch even zien. En bovenal, we amuseren ons te pletter, samen lachen tot mijn buikspieren er zeer van doen. Of is dat misschien toch van de oefeningen?

En die getrainde rechterbil? Die neem ik er graag bij…

My favorite excercise at the gym would probably be judging.

 

zweten, sporten, les fatburning